Belgian Wheat | Wyeast 3942
Wyeast
Belgian Wheat Wyeast 3942 är isolerad från ett litet belgiskt bryggeri. Wyeast 3942 producerar lagom mycket estrar samt minimalt med fenoler. Aromerna av äpple, tuggummi och plommon blandas perfekt ihop med humlen och malten i ölet. Ölet blir torrt med en lätt syrlighet.
Kundrecensioner
Hjälp andra att välja rätt. Var först med att skriva en recension!
Skriv en recensionBelgian Wheat Wyeast 3942 är isolerad från ett litet belgiskt bryggeri.
Wyeast 3942 producerar lagom mycket estrar samt minimalt med fenoler. Aromerna av äpple, tuggummi och plommon blandas perfekt ihop med humlen och malten i ölet. Ölet blir torrt med en lätt syrlighet.
PASSAR: Belgisk Pale Ale, Witbier, Belgisk Trippel, Belgisk IPA
JÄSTSTAM: Saccharomyces Cerevisiae
INSTRUKTIONER:
- Produktionsdatumet på jästen påverkar hur många dagar innan du behöver smacka påsen. Är det t.ex. 1 månad från produktionsdatum smackar du påsen 1 dag innan bryggning. Två månader = 2 dagar osv.
- Gör alltid förkultur/starter på flytande jäst.
Alkoholtolerans | ABV 12% |
Dosering | 1 pkt / 19-20 L - Förkultur rekommenderas |
Flockning | Medium |
Flytande / Torr | Flytande Jäst |
Jästemperatur | 18 - 23°C |
Jästtyp | Veteölsjäst |
Jästtyp | Belgisk |
Utjäsningsgrad | 72 - 76% |
Förvaringsanvisning | I kyl |
Storlek | 125 ml |
Bli först med att recensera denna produkt!
Din recension:
För att skicka en recension måste du vara inloggad.