Black Malt | Viking Malt
Viking Malt
Black Malt är framställd genom att rosta pilsnermalt, den slutgiltiga temperaturen är mer än 200˚C. Den amylolytiska aktiviteten i Black Malt är noll. Mängden jäsbart socker är lågt. Smaken är sträv, men mindre frän än Roasted Barley. Den har även en tydlig bränd och rökig smak. | Färg: °EBC 1400
Kundrecensioner
Hjälp andra att välja rätt. Var först med att skriva en recension!
Skriv en recensionBlack Malt är framställd genom att rosta pilsnermalt, den slutgiltiga temperaturen är mer än 200˚C. Den amylolytiska aktiviteten i Black Malt är noll. Mängden jäsbart socker är lågt. Smaken är sträv, men mindre frän än Roasted Barley. Den har även en tydlig bränd och rökig smak.
PASSAR: Vanligtvis i Stout och Porter.
REKOMMENDERAD GIVA:
- 1-2% - Ger en tydlig höjning av färg men mindre påverkan i smak.
- 10% - Maxgiva
Typ | Rostad |
Tillverkare | Viking Malt |
°EBC | 1400 |
°L | 526 |
Land | FINLAND |
Sädeslag | KORN, kan innehålla spår av VETE |
Bäst före | Hel malt 12 månader. Krossad malt 6 månader från packdatum |
Bli först med att recensera denna produkt!
Din recension:
För att skicka en recension måste du vara inloggad.
År 2016 gick Viking Malt och Danish Malting Group samman för att bättre kunna betjäna sina kunder. Nu är Viking Malt det ledande maltbolaget i Nordeuropa och levererar råvaror och tjänster till den globala bryggnings, destillations- och livsmedelsindustrin.
I norr är naturens förhållanden olika. Den hårda vintern, korta växtsäsongen och sommarens rikliga sol gör nordligt korn och malt speciell. En öl eller whisky måste ha karaktär, och för att uppnå detta så bör även malten ha det.
Vi är djupt passionerade för mältning och våra mältare är väl kända. Vi strävar efter att ständigt experimentera med nya metoder - liksom att återupptäcka gamla.
Vi är på resa genom malt och ölvärlden, och vi vill att du ska komma med.
Du kan köpa Viking Malts produkter av MaltMagnus.se