0

Pale Ale Malt | Balder | Helsäck | 25 kg

Warbro Malt


Obruten säck med HEL malt - Svensk pale ale-malt | Färg: °EBC 6


  • Finns i lager: 999 st
489 kr
{{ price }}
  • Skickas inom 1-3 arbetsdagar
  • Leverans till utlämningsställe eller direkt hem
  • Välj Expressorder i kassan för extra snabb orderhantering

Kundrecensioner
5 / 5

Svenskt maltkorn från svenska bönder som är mältat hos Warbro Malt utanför Katrineholm.

Spannmålssorten Balder ansågs vara det bästa maltkornet på 1940-talet. Warbro Malt odlar själv upp Balderkorn för utsäde som de sedan fördelar på bönderna i trakten. Bönderna odlar kornet och transporterar sedan in det direkt till Warbro Malt där kornet mältas i små batcher.

Kornet är det mest närproducerade du kan hitta i Sverige eftersom man odlar kornet i anslutning till mälteriet.

Pale Ale Malt | Balder Från Warbro Kvarn ger en maltig, söt och lite krämig smak till ölet.

Rekommenderad giva: upp till 100%

Typ Basmalt
Typ Pale Ale
Tillverkare Warbro Malt
°EBC 4
°L 2
Land SVERIGE
Sädeslag KORN
Karl Erik Villy• 2019-05-25

Jag köper denna eftersom den är ekologiskt odlad. Om jag väljer samtliga ingredienser som ekologiska kostar 0,5 liter öl 1 krona mer. Eftersom i stort sett all öl som finns att köpa innehåller glyfosat (Roundup) så kan man som hembryggare välja att att brygga öl utan glyfosat. Det är beklagligt att MaltMagnus inte längre av lönsamhetsskäl säljer andra ekologiska produkter, men det är ju vi kunder som är orsaken till det. Snålhet är inte hembryggarens bästa vän.

Din recension:

För att skicka en recension måste du vara inloggad.

Vanliga frågor

Q: Kan jag handla på plats hos er?
A: Vi är en renodlad e-handel och har ingen butik. Däremot går det utmärkt att hämta din order på plats hos oss efter du har fått SMS om att din order är färdig. Är du nyfiken på en specifik produkt eller en rundtur kan du boka in en tid så visar vi den mer än gärna för dig! Vår personal brygger öl själva och använder produkterna vi säljer. Kontakta veronica@maltmagnus.se för mer information.

Q: Hur snabbt får jag svar?
A: Snabbt! Vi finns på telefon mellan 07.00-15.00 alla arbetsdagar, ring växeln på 019-18 97 90. Skicka e-post till oss på info@maltmagnus.se. Vill du nå oss utöver arbetstid med enklare frågor kan du kontakta oss via vår Facebook eller Instagram med ett direktmeddelande. Frågor gällande order, reklamation m.m skickas alltid till info@maltmagnus.se

Q: När levereras mina varor?
A: Vi skickar vanligtvis din order inom 1-2 arbetsdagar från vårt lager. Har du bråttom väljer du till MM-Express i kassan, då skickar vi samma dag om du lagt din order innan kl. 10.00. Vi skickar våra varor med Bring och PostNord där transporttiden till en Pick Up Point / Service Point / Business Parcel beräknas ta vanligtvis mellan 1-2 arbetsdagar, beroende på din orts leveransbestämmelser. Home Delivery är ca 3-10 arbetsdagar beroende på ort.

Warbro Kvarn AB är ett genuint familjeföretag, grundat av familjen Björklund. Vi jobbar enbart med ekologisk spannmål, och det finns en mångfald olika kulturspannmålssorter i sortimentet. Warbro Kvarn arbetar med hela kedjan – från odling och förädling till paketering och försäljning. Verksamheten är förlagd till Linds gård utanför Katrineholm. Odling sker på ett tjugotal gårdar i Mälardalsregionen. 

Vår nya gren, Warbro Malt, kommer att kunna leverera ekologisk malt, på lokalt odlad spannmål av ett flertal ovanliga kulturspannmålssorter. Vi använder bland annat BALDER, som ansågs som världens bästa maltkorn på 40-talet.

Du kan köpa Warbro Malts produkter av MaltMagnus.se