0

Roeselare Ale Blend | Wyeast 3763

Wyeast


Passar vid bryggning av Flanders Red Ale, Oud Bruin, Fruktlambic, Gueuze, Lambic.

Vid köp av flytande färskjäst så skickas den alltid med kylklamp.


  • Finns i lager: 2 st
189 kr
{{ price }}
  • Skickas inom 1-3 arbetsdagar
  • Leverans till utlämningsställe eller direkt hem
  • Välj Expressorder i kassan för extra snabb orderhantering

Kundrecensioner

Hjälp andra att välja rätt. Var först med att skriva en recension!

Skriv en recension, klicka HÄR!

Wyeast blandning av lambickulturer producerar öl med en komplex, jordnära profil och en distinkt körsbärssyrlighet. Ölet kräver lagring i upp till 18 månader för att en full smakprofil och syran ska utvecklas. 

En ale-stam i belgisk stil, en sherry-stam, två Brettanomyces stammar, en Lactobacillus kultur och en Pediococcus kultur producerar de önskvärda smakkomponenterna som när dessa öl bryggs i Västflandern.

Förkultur av denna kultur rekommenderas inte och kommer att resultera i en förändring av proportionerna för de enskilda komponenterna.

Denna blandning kommer att producera en mycket torr öl.

PASSAR:  Flanders Red Ale, Oud Bruin, Fruktlambic, Gueuze, Lambic, Special

INSTRUKTIONER:

1. Innan du ska använda jästen tar du ut förpackningen från kylskåpet och låt den värmas upp till rumstemperatur.

2. Aktivera förpackningen genom att slå till den så att näringspåsen inuti spricker. Skaka förpackningen för att frigöra näringsämnena.

3. Låt förpackningen svälla i 3-5 timmar.

4. Rengör förpackningen innan den öppnas.

* Vid köp av flytande färskjäst så skickas den alltid med kylklamp. För att köpa till fler kylklampar, se relaterad produkt nedan.

 

Alkoholtolerans ABV 11%
Dosering 1 pkt / 19-20 L
Flytande / Torr Flytande Jäst
Jästemperatur 18 - 29°C
Jästtyp Brettanomyces - Bakterier
Jästtyp Belgisk
Utjäsningsgrad 80%
Förvaringsanvisning I kyl
Storlek 125 ml

Bli först med att recensera denna produkt!

Din recension:

För att skicka en recension måste du vara inloggad.

Namnet Wyeast betyder mycket för vår region, eftersom det är det indianska namnet för Mt. Hood. Enligt legenden var det en episk strid mellan två bröder, Wyeast och Klickitat, om den vackra Loowit. Kampen var så hård att den store Anden förvandlade dem alla till berg. Klickitat blev Mount Adams, Loowit blev Mount St Helens och Wyeast blev Mount Hood. Denna region är rik på hantverksdrycker och jäsningskultur, och hemort till några av de bästa bryggerierna i världen. Sedan 1986 har Wyeast Laboratories i Hood River, Oregon, USA tillhandahållit förstklassiga fermenteringsprodukter.