0

Munich Wheat Beer | Lalbrew | REA

Lallemand


Passerat eller kort bäst före-datum.


  • Finns i lager: 22 st
49 kr ( -81% )
9 kr
{{ price }}
  • Skickas inom 1-3 arbetsdagar
  • Leverans till utlämningsställe eller direkt hem
  • Välj Expressorder i kassan för extra snabb orderhantering

Kundrecensioner

Hjälp andra att välja rätt. Var först med att skriva en recension!

Skriv en recension

Har sitt ursprung i Bayern, Tyskland, hemvisten för många av världens stora veteölbryggerier. Ester-karaktär för både gom och näsa med typiska banan-noter. Perfekt för jäsning av alla typer av veteöl.

Förökning- och torkningsprocesser har utformats särskilt för att leverera hög kvalitet på jästen som kan användas för att framställa veteöl av högsta kvalitet. Inga färger, konserveringsmedel eller andra onaturliga ämnen har använts vid dess framställning.

Jästen är producerad i ISO 9001 certifierade växter

PASSAR: American Wheat, Belgian White, Berliner weiss, Gose, Hefeweizen, Dunkelweis och Weizenbock .

Alkoholtolerans ABV 12%
Dosering 1 g / liter
Flockning Låg
Flytande / Torr Torrjäst
Jästemperatur 17 - 22°C
Jästtyp Veteölsjäst
Utjäsningsgrad 74 - 80%
Förvaringsanvisning I kyl
Storlek 11 g

Bli först med att recensera denna produkt!

Din recension:

För att skicka en recension måste du vara inloggad.

Lallemand grundades i Montréal i slutet av 1900-talet. Fred Lallemand var en ung invandrare som hade lämnat sin födelseort Alsace efter fransk-preussiska kriget 1870-1871. Hans första affär i Montréal i slutet av 1800-talet involverade handel med animaliska fetter och då byggde han en fabrik för raffinering av
vegetabiliska oljor till bakverk. Efter att ha flyttat den vegetabiliska oljeraffinerings anläggning till New York, återvände han till Montréal och byggde en ny fabrik 1915 på Préfontaine Street. 1921 importerade han bagerijäst från USA och 1923 började han producera färsk bagerijäst. Den nödvändiga tekniken erhölls från Dr Effront (Universitetet i Bryssel) som skickade sina elever, först Dr de Chaunac och senare Dr. Cherney, till produktionen för att utbilda nya tekniker. Produktionen av torrbagerierjäst introducerades med hjälp av det nationella Forskningsrådet under andra världskriget. År 1947 sålde andra generationen av familjen Lallemand verksamheten till en finansiell grupp, som 1952 sålde det till Roland Chagnon, vars familj fortfarande äger Lallemand.