x

#{title}

#{text}

x

#{title}

#{text}
x

#{title}

#{text}
x

#{title}

#{text}
Produkter
Nyheter
 

 
 
FLYTANDE JÄST:
Vi lagerhåller färsk flytande jäst från
White Labs, Wyeast, Saccharolicious och The Yeast Bay i vår jästkyl.

White Labs, Wyeast och The Yeast Bays jäst transporteras hit under kylförvaring med expressflyg direkt från USA. Saccharolicious jäst transporteras hit med expressfrakt. Jästen förvaras i vår jästkyl som håller en temperatur på + 3 °C

White Labs förpackar sin jäst i påsar dom kallar "Pure Pitch", viss jäst kommer fortfarande i plastprovrör. White Labs har genom omfattande studier beräknat genomsnittlig viabilitet på PurePitch: 1 månad = 99,21% - 2 månader = 98,05% - 3 månader = 90,26% - 4 månader = 84,28% - 5 månader = 79,35% - 6 månader = 71,59%.

Wyeast förpackar sin jäst i smack-pack och Saccharolicious förpackar sin jäst i glasburkar. Jästerna bör tas fram i god tid för att komma upp i rumstemperatur.

Wyeast: Smacka sönder den lilla påsen som finns inne i den stora påsen. Låt svälla upp ordentligt i rumstemperatur.
White Labs: Klipp upp förpackningen med en steriliserad sax.
Saccharolicious (som är svenskodlad): För instruktioner om hur man använder den se
saccharolicious.

TORRJÄST:
Vi lagerhåller även torrjäst från
Danstar Lallemand, Mauribrew, Mangrove Jack's och Fermentis.
När det gäller torrjäst så är det bra att återfukta jästen med kokt avsvalnat vatten ca 30 minuter innan användning, det gör jästen mer livskraftig. Det går också utmärkt att strö jästen torrt direkt i den kylda vörten utan att återfukta, inte lika bra för jästen men fungerar i dom flesta fall.

BÄST FÖRE: Bäst föredatumen är angivna på förpackningarna. Wyeast har tillverkningsdatumet på sina jäst och bäst före på deras förpackningar är 6 månader efter tillverkning.

REA-JÄST: Om en jäst har gått ut på rea så har den passerat bäst före datum. Rea-jäst är som mest 12 månader gammal.
Visa: Lista / Sida vid sida
Visa:
Sortera efter:
Pediococcus Damnosus - WLP661 | REA
OBS: Rea! Utgånget datum!
OBS: Rea! Utgånget datum!
Pediococcus Damnosus - WLP661 | REA This is a cocci bacteria known for its souring capabilities through production of lactic acid. Perfec...

Antal:

89.00kr 19.00kr
Lager: 2.00
Artikelnr: 31661R