x

#{title}

#{text}

x

#{title}

#{text}
x

#{title}

#{text}
x

#{title}

#{text}
Produkter
Nyheter
 

Clarity Ferm

Clarity Ferm
Märke: White Labs White Labs
Artikelnummer: 314000
Lagersaldo: 26.00
Pris: 29.00kr
Exkl moms: 25.89kr
Antal:  
       

Clarity Ferm

Köldgrumlinghet i öl är ett resultat av utfällning av komplexa polyfenoler och proteiner under kylförvaring. Detta dis utvecklas över tid, och inledningsvis är den reversibel (diset försvinner när temperaturen på ölet ökar). Så småningom kan köldgrumlingen (Chill Haze) bli permanent. Clarity-Ferm kommer att förhindra utfällningen genom att hydrolysera de känsliga (dis-aktiva) polypeptiderna i den region där sådan vätebindning inträffar. Clarity Ferm kommer inte att ändra smakkaraktären i ditt öl.

Förutom att eliminera köldgrumling så minskar Clarity-Ferm signifikant gluteninnehållet i öl gjort med korn och vete. Ett Clarity Ferm-behandlat öl gjort på korn eller vete visar vanligtvis under 20 ppm gluten vid test vilket är den nuvarande internationella standarden för att få kallas glutenfri. White Labs erbjuder glutentest för öl och detta för att bryggerierna ska veta glutennivån i den öl som de producerar men bryggerierna har inte tillåteelse att använda detta värde på sina etiketter förrän FDA (Food and Drug Administration) slutfört sin validering.

Användning: Häll i Clarity Ferm samtidigt som du häller i din jäst.

Riktlinjer om du producerar öl med Clarity Ferm:
Du får inte kalla din öl glutenfri. Du kan däremot påtala att den är bearbetad eller behandlad eller utformad för att ta bort gluten "tillsammans med ett kvalificerat uttalande för att informera konsumenterna om att: (1) Produkten framställdes från ett korn som innehåller gluten. (2) finns det för närvarande ingen giltigt test för att kontrollera gluteninnehållet av jästa produkter, och (3) den färdiga produkten kan innehålla gluten ".

  • Clarity Ferm Används för att skapa gluten-reducerade öl.
  • Motverkar effektivt köldgrumlighet (Chill Haze).
  • Ökar hållbarheten.
  • Påverkar inte smak eller lukt.
  • Påverkar inte skumbildning.
  • Enkel att använda och ingen speciell utrustning krävs.
Dosering: 1 förpackning innehåller 10 ml och räcker till ca 19 L vört.

Skriv en recension

Ditt namn:


Din recension: OBS: HTML översätts inte!

Betyg: Dålig            Utmärkt

Ange koden i rutan nedan: