x

#{title}

#{text}

x

#{title}

#{text}
x

#{title}

#{text}
x

#{title}

#{text}

Om oss

HUR DET STARTADE:


Idén till MaltMagnus väcktes i februari 2009. Jag funderade varför vi köper vår malt från Tyskland när den finns i Sverige. Dessutom undrade jag på om fler än jag ville kunna bestämma mängden malt man ville ta hem till sin bryggning. Jag kontaktade en grupp via Svenska Hembryggarföreningens forum. Därefter kontaktade jag Viking Malt och inledde ett samarbete med dem, köpte malt, tog beställningar och krossade malten till de som ville ha den krossad. Ett nytt företag var fött!
/Magnus Lindroos, VD MaltMagnus AB
 


FÖRETAGET IDAG:

MaltMagnus AB är ett familjeföretag som drivs av äkta paret Veronica och Magnus Lindroos med en ständigt växande personalstab och produktsortiment. Vi drivs av en passion för att utveckla Sverige inom ölbryggning. Hos oss hittar du nya innovationer, en egen produktlinje med DIY ölkit samt utvalda produkter från världen över, många varor hittar du endast hos oss.

Vi säljer över 100 sorters malt på lösvikt, du bestämmer själv hur många kilo (eller om du så önskar, 10-tal gram) du vill handla av varje sort. Det finns inga förutbestämda volymer eller storlekar, allt bestäms av dig som kund, passande både för dig som är nybryggare eller dig som driver ett bryggeri.Välj mellan hel malt, krossad eller dubbelkrossad malt.

Vi väger upp och krossar samt paketerar malten efter din beställning vilket innebär att du som kund alltid får nykrossad malt. Det enda som tillkommer är en packavgift för påse samt hanteringskostnad.

Du hittar även ett brett sortiment av humle på lösvikt samt större förpackningar passande för bryggerier.

Vi har ett stort och brett sortiment av jäst, både torrjäster samt färskjäst.

Här hittar du även alla tillbehör du behöver för din bryggning, allt från bryggverk, grytor, jäshinkar, mätinstrument, rengöringsprodukter, litteratur m.m.

Varmt välkommen med din beställning!
 PERSONAL:


Magnus Lindroos - VD och ägare

magnus@maltmagnus.se
 

BÖRJADE PÅ MM: Startade MM som hobbyverksamhet och enskild firma hemma i garaget 2009, driver nu företaget tillsammans med min fru Veronica Lindroos.

BRYGGER HELST:  Jag brygger helst öl med god "hinkabilitet". Dom ska vara ganska lättdruckna men ändå med viss beska, gillar inte söta eller sura öl.

OM JAG VORE EN ÖL VORE JAG EN (och varför):  Jag skulle vara en ljus lättdrucken ale som de flesta gillar med krafigt skum. Jag gillar att prata med folk och det verkar som om de flesta gillar att prata med mig, men ibland kan det kännas som om man har ett kraftigt ölskum i hela bollen efter en dag i telefon och olika möten.

FRITIDSINTRESSEN: Mitt enda egentliga fritidsintresse är öl och ölbryggning. Jag gillar även att resa om jag får resa dit det är varmt och det finns kall öl.

BESKRIV VAD DU GÖR PÅ MM: Jag är VD för MaltMagnus AB. Jag har ju gjort allt från att väga upp och krossa malt, packa humle mm. till bokföring, fakturering och inköp eftersom jag startade MaltMagnus som ett enmansföretag. I dagsläget arbetar jag med produktutveckling, leder företaget i rätt riktning, personalfrågor, ekonomi och bokföring. Eftersom vi äger våra egna fastigheter är jag även fastighetsskötare och driver även gården.

VILKEN ARBETSUPPGIFT TRIVS DU BÄST MED: Jag trivs bra med alla mina arbetsuppgifter, det är bara problemet att få tiden att räcka till. Jag gillar att sitta med bokföring och ha koll på ekonomin, men samtidigt kan det vara kul att komma ner i lagret och röja runt bland maltsäckarna en stund. Det roligaste är att sätta nya projekt i rullning, det är även det mest tidskrävande.

DET SOM ÄNDRATS SEDAN DU STARTADE PÅ MM: Det roligaste med att starta och driva MM är resan man är med om på vägen. Att se utvecklingen från ett enmansföretag på hobbynivå till en mindre industri med flertalet anställda. Man kan säga att allt har ändrats sedan jag startade själv, det enda som vi gör nästan likadant är uppvägning och krossning av malt, även om maltsorterna har blivit betydligt fler och vi har hjälp av höj och sänkbara vågbord och en effektivare krossmaskin. Vi är i ständig utveckling, webshoppen växer i takt med oss kan man säga med nya funktioner och produktsortiment. Man blir aldrig "färdig" när man driver ett företag, fokuset ligger på att ta ett projekt i taget till slutmål.

VAD HAR DU GJORT TIDIGARE: Tidigare har jag varit lastbilschaufför i 16 år, att starta eget är det bästa jag gjort!

VILKEN PRODUKT VILL DU LYFTA FRAM: De produkter jag är mest stolt över är ju såklart våra egna produkter, ölkiten, krossningen och packningen av malt enligt kundens önskemål, packningen av humle, printning på kapsyler, ja allt det vi gör själva här på MaltMagnus. Den roligaste produkten eller den som underlättar mest vid ölbryggning (förutom att få malten färdigvägd och krossad) är ju Camurri Brauer som i sig själv har öppnat upp ett nytt snabbt och smidigt sätt att brygga öl. Vi har ett tätt samarbete med Camurri och är med i utvecklingen av nya produkter, visste du t.ex. att CB23, CB200 och CB400 är produktioner beställda av just MaltMagnus men tillverkade av Camurri Brevetti? Vi har även ett finger med i spelet vad gäller CB50.

 
Veronica Lindroos - Mediaansvarig och personalchef
veronica@maltmagnus.se

 

BÖRJADE PÅ MM: Klev in i företaget så smått 2011 och sedan har det ökat på till fullt ös.

BRYGGER HELST:  Brygger inte själv ännu men är med och tar fram recept, gärna maltiga Ales och balanserade Lager med en twist

OM JAG VORE EN ÖL VORE JAG EN (och varför):  En skotsk ale, på lagret blir jag indränkt i malt, bakar både knäck, kola och bröd därhemma. När jag är arg blir jag mörk i blicken men när är jag är på humör är jag bra söt ;-)

FRITIDSINTRESSEN: Plöjer böcker på löpande band när jag har läsperiod. Är serieknarkare och följer allt från Bron, och Homeland till The Bachelor (amerikanska versionen!) och Supernatural. Rekomenderar starkt brittiska serien Utopia från 2012 - bästa serien hitills!

BESKRIV VAD DU GÖR PÅ MM: Som Pressansvarig skriver jag nyhetsbrev, uppdaterar våra sociala medier som Facebook, Instagram och Youtube. Tipsar nyhetsredaktioner, ordnar events, bokar upp mässor och ordnar tävlingar. Som personalansvarig ser jag till att det blir utvecklingssamtal och är den som ansvarar för rekrytering  - som ägare i ett växande företag får man göra många roliga saker!

VILKEN ARBETSUPPGIFT TRIVS DU BÄST MED:
Älskar att få vara kreativ och få ge en röst till företaget utåt, att driva företaget framåt. Vara den som driver både personalen och mig själv att utveckla sina roller och utveckla sina talanger inom nischområden i företaget. Det bästa av allt är att driva maltmagnus.se tillsammans med min man, vi kompletterar varandra så bra och för MaltMagnus AB framåt tillsammans!

DET SOM ÄNDRATS SEDAN DU STARTADE PÅ MM: Allt! Hela livet tog en vändning. Till en början slet vi på själva i familjen, sedan har personalen och produkterna kommit till, fler och fler. Vi har hittat ett driv och en vilja av stål tillsammans jag och Magnus. Det bästa är visionen och målet vi har för företaget, vi är bara i början på MaltMagnus - vänta och se!

VAD HAR DU GJORT TIDIGARE: Arbetade tidigare inom försäljning samt vården. Drev en enskild firma inom skönhetsindustrin i mindre skala.

VILKEN PRODUKT VILL DU LYFTA FRAM:
Våra DIY Ölkit såklart! Ölkiten ligger mig varmt om hjärtat då de är den första produktlinjen vi själva har utvecklat. En succé har de blivit, vi skickar många, många kit om dagen till våra kunder. Det bästa med dem? Valfriheten! De finns från 5 liter upp till 60 liter, självklart kommer de med färsk-krossad malt och nypackad måttanpassad humle. Steg för steg instuktioner och en mängd olika recept att välja bland - det har aldrig varit enklare att brygga sin egen hantverksöl hemma!

 
Olle Boström - Administrativ Chef

olle@maltmagnus.se
 
BÖRJADE PÅ MM: Började som vikarie hösten 2013 men började på heltid i mars 2014.

BRYGGER HELST:  Modifierade öl och Stout

OM JAG VORE EN ÖL VORE JAG EN (och varför):  Stout, en öl som passar bra vid alla tillfällen, kan vara lite slätstruken ibland men även på tok för mycket en annan gång.

FRITIDSINTRESSEN: Förutom ölbryggning så är fiske det största fritidsintresset. Med två små barn hemma så hinner man tyvärr inte med allt man skulle vilja göra, men fördelen är att man har något att se fram emot.

BESKRIV VAD DU GÖR PÅ MM:
Jag sköter orderhantering, fakturering, inköp, uppläggning av nya produkter, enklare underhåll av maltmagnus.se, svarar på mail samt andra varierande uppgifter som kan dyka upp under dagarna.

VILKEN ARBETSUPPGIFT TRIVS DU BÄST MED: Allihop! Variationen mellan alla mina arbetsuppgifter gör att det aldrig finns en lugn stund och du vet inte riktigt vad som kan dyka upp under dagen, detta gör varje dag till en ny utmaning och du hinner aldrig tröttna på någon arbetsuppgift.

DET SOM ÄNDRATS SEDAN DU STARTADE PÅ MM: Allt, det går inte att jämföra hur det ser ut idag jämfört med hur det fungerade när jag började. Det gamla lagret var trångt och vad man än skulle göra så var det någonting som behövde flyttas vilket gjorde att allt tog tid men man blev van vid det så det var inget man tänkte på då. Den genomtänkta struktur vi har idag existerade inte heller, fanns inte utrymme eller tid för det, och det märks tydligt i hur vi jobbar idag.

VAD HAR DU GJORT TIDIGARE: Jag har arbetat för Örebro kommun i 12 år som habiliterings assistent samt jobbat med kvalitetskontroller inom bostäder med särskild service. Utöver det så har jag studerat allt från programmering till psykologi.

VILKEN PRODUKT VILL DU LYFTA FRAM: Malten, den viktigaste ingrediensen i en öl och där vi idag har över 100 olika sorter vilket gör möjligheterna oändliga.

 


Mikael Monks - Designansvarig och kundtjänst

micke@maltmagnus.se

BÖRJADE PÅ MM: Jag var den första som Veronica och Magnus anställde och det var i april 2013.

BRYGGER HELST:  Jag har nog aldrig bryggt samma öl två gånger. Jag brygger helst IPA och veteöl.

OM JAG VORE EN ÖL VORE JAG EN (och varför): En porter. Ser tuff  ut men söt på insidan :)

FRITIDSINTRESSEN: Ölbryggning är ett stort intresse som jag har men en annan passion är musik. Jag sjunger i band och lyssnar gärna på tung, ganska långsam heavy rock, sludge och doom. Hårdrock som låter gammalt funkar väldigt bra det med.

BESKRIV VAD DU GÖR PÅ MM:
Jag designar vår reklam, flyers, skyltar osv. Allt som har med design att göra. Jag sköter även printningen av kapsyler. Ibland är jag Olles långa arm här nere på lagret. När jag inte pysslar med design så hjälper jag till med övrig orderhantering.

VILKEN ARBETSUPPGIFT TRIVS DU BÄST MED: Designbiten. Att få företaget att se snyggt och proffsigt ut mot våra kunder.

DET SOM ÄNDRATS SEDAN DU STARTADE PÅ MM: Som alla förstått vid det här laget har det hänt jättemycket här på maltmagnus. Många fler har blivit anställda och vi har byggt ut rejält.

VAD HAR DU GJORT TIDIGARE: Jag har arbetat på gymnasie och högstadiesärskola som elevresurs. Jag har även kört färdtjänst.

VILKEN PRODUKT VILL DU LYFTA FRAM: Vi har ett väldigt bra utbud på jäst hos oss. Kika gärna runt i vårt sortiment och nästa gång kanske du vågar välja en galen saisonjäst till din IPA.

 

 

Kim Backman- Lagerarbetare och skyddsombud

BÖRJADE PÅ MM: Mars 2016.

BRYGGER HELST:  Allt mellan himmel och jord så länge det är öl.

OM JAG VORE EN ÖL VORE JAG EN (och varför): IPA. För den är som jag, varierande och mångsidig, går bra ihop med det mesta!

FRITIDSINTRESSEN: Att skjuta långbåge och min Chevelle 64 SS.

BESKRIV VAD DU GÖR PÅ MM: Lagernisse, väger och krossar malt samt packar ordrar.

VILKEN ARBETSUPPGIFT TRIVS DU BÄST MED: Humleompackningen för då doftar det helt underbart och man får inspiration.

DET SOM ÄNDRATS SEDAN DU STARTADE PÅ MM: Största förändringen sedan jag började är att jästsortimentet vuxit med Wyeast och Mangrove Jack's, och vår eminenta personalstyrka har utökats med två personer.

VAD HAR DU GJORT TIDIGARE: Lite mer än 17 år som fabriksbagare inom kondisbitar och kakor.

VILKEN PRODUKT VILL DU LYFTA FRAM: John Guest-kopplingar, perfekt och lättanvänt till fatkopplingar m.m

 


Svante Carlsson - Lagerarbetare

BÖRJADE PÅ MM: Jag började januari 2018.

BRYGGER HELST:  Jag brygger helst ljus lager och schwarzbier. Men experimenterar gärna med olika bryggningsmetoder och smaker.

OM JAG VORE EN ÖL VORE JAG EN (och varför): Frankisk rököl kanske Spezial. Traditionell öl med mycket kropp och smak, men ändå lättdrucken.

FRITIDSINTRESSEN: Jag skriver och läser mycket samt pysslar lite med grafisk design och föreningsliv. Historia är ett annat ämne jag gillar - skam till den som är historielös!

BESKRIV VAD DU GÖR PÅ MM: Packar ordrar, väger upp och krossar malt. Packar om humle och allt annat som ingår i arbetet på lagret.


VILKEN ARBETSUPPGIFT TRIVS DU BÄST MED: Eftersom jag är ny på jobbet tycker jag att alla arbetsuppgifter är intressanta hittils.

DET SOM ÄNDRATS SEDAN DU STARTADE PÅ MM: Tidigare fick jag pendla ca fyra timmar tur och retur till arbetet, det slipper jag nu - skönt! Lagernissarna lär mig allt om torrhumling, jag behövde en uppdatering för sist var det 1995 jag gjorde det hemma...

VAD HAR DU GJORT TIDIGARE: Arbetat som bryggare sedan 1997, senast på Nils Oscar och före det Spendrups, Gefleborgs Bryggeri, Harrys Bryggeri Örebro.

VILKEN PRODUKT VILL DU LYFTA FRAM: Både malten och humlen kan man ju få i den mängd man vill ha och utefter vad man har tänkt brygga. Man kan designa sitt recept hemma och beställa det direkt utefter sina önskemål och få det hemskickat.

 

 


Daniel Rickfjord - Arbetsledare

 

BÖRJADE PÅ MM: April 2016

BRYGGER HELST:  Öl i alla dess former och färger. Jag gillar att expremintera med smaker, men oftast så blir det en torr, besk välhumlad IPA.

OM JAG VORE EN ÖL VORE JAG EN (och varför): En amerikansk brown ale. En mjuk och smakrik öl med stor kropp som samtidigt har ett rejält humlebett. Precis som  jag, stor och mjuk, men stark och med ett livligt sinne.

FRITIDSINTRESSEN: Att umgås med min familj, påta i trädgården, promenera i skogen med familj och hundar. Jag älskar att laga mat och baka surdegsbröd. Sen så klart att brygga och dricka öl, cider, vin och mjöd.

BESKRIV VAD DU GÖR PÅ MM: Väger upp, krossar malt och packar ordrar, allt som hör till en lagernisses vardag.


VILKEN ARBETSUPPGIFT TRIVS DU BÄST MED: Det är kul att packa ordrar och se vad våra kunder har för roliga bryggidéer. Att packa om humle är också trevligt med all doft.

DET SOM ÄNDRATS SEDAN DU STARTADE PÅ MM: Sedan jag börjat på lagret har det hänt en hel del. Vårt sortiment på både jäst och malt har utökats. Wyeast och Mangrove Jacks jäst har kommit in och vi har flertalet soännande maltsorter från Crisp. Vi har även gjort iordning en ordentlig station för utlämning av hämtordrar som har gjort det väldigt mycket trevligare och mer lättjobbat både för oss och kunderna.

VAD HAR DU GJORT TIDIGARE: Jag har jobbat som kock hela mitt yrkesverksamma liv.

VILKEN PRODUKT VILL DU LYFTA FRAM: Malten! Det finns så mycket mer än pale ale- och pilsnermalt att välja på. Våga prova att blanda med någon ny sort som du inte brukar använda. Det finns så mycket smaker att upptäcka och kombinera.

 
 


Kristofer Gustavsson - Lagerarbetare

 

BÖRJADE PÅ MM: Jag började som timanställning under våren 2016 som har övergått till tillsvidareanställning.

BRYGGER HELST:  Jag brygger helst olika ale-sorter och mörk lager.

OM JAG VORE EN ÖL VORE JAG EN (och varför): En suröl eftersom ett par av mina första bryggningar blev sura öler då pga ett par mjölksyrebakterier som vägrade ge sig. Dock blev ölet mycket uppskattat av personalen som gillar suröl.

FRITIDSINTRESSEN: Brygga öl och titta på Örebro Hockey.

BESKRIV VAD DU GÖR PÅ MM: Packar ordrar, väger upp och krossar malt. Packar om humle och allt annat som ingår i arbetet på lagret..

VILKEN ARBETSUPPGIFT TRIVS DU BÄST MED: Att krossa malt, jag kallas numera "Krille The Crusher".

DET SOM ÄNDRATS SEDAN DU STARTADE PÅ MM: Vi har fått fler EKO-malter och en hel del andra nya maltsorter har tillkommit, 6-pack i kartong där man kan ladda upp sin egen design, vi har tagit in The Grainfather igen i sortimenet och mycket mer!

VAD HAR DU GJORT TIDIGARE: Studerat till gymnasie- och högstadielärare. Jag har även arbetat med att besikta och reparera skorstenar.

VILKEN PRODUKT VILL DU LYFTA FRAM: Boken Brygg Ditt Eget Öl. Den boken har hjälp mig på ett enkelt sätt att förstå processen med ölbryggning.


ÖVRIG PERSONAL:
Vi har Jocke, Wilma och Albin som jobbar extratimmar hos oss.

Markus Edholm på MeFixIT är webmaster och ansvarig för sidans uppbyggnad samt teknisk support.
 ARBETA HOS OSS:

Just nu har vi inga tjänster lediga men du är välkommen att skicka in en ansökan då vi är ett snabbväxande företag. Vill du göra karriär hos oss är det viktigt att veta att vi alla startar som Lagernisse/a och vi rekryterar till övriga tjänster i företaget inom personalen. Vi ser till att ta tillvara personalens övriga kompetenser, utveckling och lämplighet när vi tillsätter tjänster inom kontor, inköp, reklam etc.
Vi söker dig som är ölbryggare, du har tidigare jobbat inom lager/liknande, du är duktig på att jobba i team och viktigaste av allt - du passar in i vårt gäng. Vi kikar även på om du har någon annan kompetens som kan komma till nytta hos oss.

I arbetsuppgifterna ingår:
Uppvägning samt förpackning av diverse varor såsom:
Humle, olika livsmedelsvaror inom ölbryggning, kapsyler etc.
Krossning av malt.
Förpackning av kundorder och fraktbokningar.
Lagerpåfyllning av varor.
M.m.

Vi erbjuder dig:
Avtalsenlig lön enligt Transport.
Arbetstider 07.00-15.30
En fri lunch per månad
Fredagsöl (provsmak)
Vid fast anställning:
Massage 1 gång per månad
Pensionsavtal

Vi tar endast emot ansökan via mail:


veronica@maltmagnus.se

Vi kommer kalla till intervjuer efter behov.

Välkommen med din ansökan!